Smokey eyes, hoe eyeliner, mascara en oogschaduw aan te brengen

Eyeliner en oogpotloden worden vaak gecombineerd met mascara. Smokey Eyes geven de ogen een mysterieuze blik. Wat heb je er voor nodig: een eyeliner, mascara, oogschaduw en foundation.

(1) Breng eerst een dun laagje foundation aan zodat de kleuren later mooi  geleidelijk worden en mogelijke wallen niet opvallen. Gebruik niet te veel foundation anders gaat de oogschaduw zich mengen en wordt het een vette vlek en kan je opnieuw beginnen. Maak een lijntje met een eyeliner op het bovenste ooglid, tegen de wimper aan en vervaag dit met je vinger (of wattenstaafje). Belangrijk: laatDe beste manier om de eyeliner aan te brengen op het eind het lijntje iets naar boven lopen, niet naar benden want dat geeft een droevig effect.

(2) Breng daarna de oogschaduw aan. Begin met een donkere kleur tegen het eyelinerlijntje aan en laat dit vervagen tot bijna niets. Werk steeds van beneden naar boven, daardoor zit er ook steeds minder oogschaduw op het kwastje (waardoor de lint naar steeds lichter gaat). Laat die vervaging over het ooglid gaan tot aan de arcadeboog (de rand van het bot van de oogkas). Het is mooi om over het ooglid dan een lichtere tint aan te brengen. De truck bij smokey eyes is dat de tint bij de wimpers het donkerst is en wegloopt naar iets over het bewegende ooglid. Breng de oogschaduw in verschillende laagjes aan .

(3) De laatste stap is alles te combineren met de rest rond de ogen. Je kunt daarvoor ook aan de onderkant van het ooglid een lijn met de eyeliner zetten (vervaag die ook en zet dan een lichtere tint oogschaduw daar tegen aan (wel zelfde kleur als bover alleen lichter). Laat dit wat verbreden richting de slapen. Breng daarna mascara aan, niet een klein beetje maar overdrijf hier gerust bij om de wimpers een vol gevoel te geven, of nog beter, gebruik valse wimpers. Gebruik een bijpassende lippenstift voor het optimale beauty effect.2012 © INTERNETADRES EYELINER.NL DISCLAIMER | CONTACT